maanantai 31. joulukuuta 2012

Uusi vuosi, vanhat kujeet

Tänään on Se Päivä, jolloin kumarassa kulkeva vuosi vedetään nippuun ja köysiin ja potkaistaan muiden kaltaistensa jatkeeksi. Jälleen yhdeksi vuodeksi, jonka kohdalla mietitään ”oliks se vuoden 2012 kesällä, vai…” 
Tänään tehdään kivoja lupauksia tulevalle. Joku laihduttaa, joku lopettaa tupakanpolton. Joku päättää tulla onnelliseksi. Vaihtaa työpaikkaa. Puolisoa. Muuttaa ulkomaille. Jotain. Jotain uutta vanhan tilalle, vaikka hampaat irvessä. Ainoa mitä Nainen lupaa, on yrittää olla hajoamatta kevääseen. Siitä tulee näet raskain sitten miesmuistin, mikäli lukujärjestykseen on luottaminen. Tiukka ja tahmea, kuin kärpäspaperi pirttipöydän yllä kaikkina niinä kesinä, jotka Nainen maalla vietti. Sellainen on kevät.
Kevättä ennen on kuitenkin Wanhan Wuoden potkijaiset. Tämä kyseinen juhlittu ja odotettu päivä on kaikkea muuta Naisen pikku maailmassa. Naista ahdistaa. Isolla A:lla. Oikein jättikokoisella. Miksi? Vain Luoja sen tietää. Näin on ollut viimeiset kaksikymmentä vuotta, joten eroa tai Lastenisää ei ole asian tilasta syyttäminen. Uusi vuosi nyt vain sattuu olemaan juhla, jota Nainen ei viettäisi lainkaan, ellei olisi ihan pakko. Ja niitä pakkoja on neljä kappaletta ikähaarukalla 6-16. Ilmiö ei ole aivan tavaton, sillä Naisen tuttavapiirissä löytyy useampikin (nainen) joka jos nyt ei suorastaan vihaa, niin ainakin pitää vähän keskivertoa vähemmän uudesta vuodesta. Lievästi ilmaissen.


 Tänään kuuluu miettiä mitä muistat vuodesta 2012. Naisen vastaus ”toivottavasti en mitään” ei tietenkään ole koko totuus. Vuoteen mahtui paljon. Yhteenvetona; eipä ollut ainakaan tylsää. Paljon kyyneleitä. Osa niistä oli ilosta. Paljon tunteita. Kohtaamisia, sielunkumppanuutta, kaksi uutta ihmistä, joista tuli Ihmisiä. Yksi erityisen rakas poistui Naisen elämästä. Ainakin kasvunpaikkoja sai taas riittämiin ja niistä tulee olla nöyrän kiitollinen. Kaikki eivät saa edes niitä.
Niin, tunteikas oli vuosi. Eikä Nainen tarvitse tinaa ja kauhaa ennustaakseen tulevalle seuraavaa; paljon hyviä hetkiä ystävien kanssa. Naurua, tukea ja jakamista. Toisaalta myös roppakaupalla taloushuolia, opiskelustressiä ja riitoja lasten kanssa. Murheita. Kaiken kokoisia. Iloja samoin. Mutta ennen kaikkea suuria tunteita. Sillä sellainen Nainen on. Heittäytyy, kaatuu, nousee ja heittäytyy jälleen. Joskus elämä ottaa kopin, yleensä ei. Eipä tuo ole näyttänyt mitään estävän. Sitkeä akka.

Mikäli satut kuulumaan enemmistöön, joka tänään juhlii ja iloisella kaiholla muistelee vuotta 2012, niin oikein hyvää ja ihanaa uutta ja tulevaa. Olkoot se tähänastisistasi parhain ja kaunein. Ja mikäli kuulut Naisen kanssa samaan omituiseen vähemmistöön, niin lohdutuksena todettakoon, seuraavaan on vielä pitkä vuosi aikaa.


Onneksi.


5 kommenttia:

 1. Hyvää tulevaa vuotta ja kaikkea hyvää voimien kera sinulle Ihana Nainen...oikea Enkeli

  Toivoo Fanilukijasi ;)

  VastaaPoista
 2. En tiedä onko se ikä, mutta itselle uusi vuosi tarkoittaa vielä uusia mahdollisuuksia. Siksi on kiva juhlia sitä vuoden vaihdetta. Hyvä tekosyy saada kivoja ihmisiä ympärille syömään ja juomaan liikaa. Vaikka ei ihminen koskaan aloita nollasta, on se kuitenkin aina uusi vuosi ja tietyllä tapaa uusi mahdollisuus. Mitään lupauksia en tosin ole koskaan ymmärtänyt. Onko olemassa joku jolla ne olisivat pitäneet?

  VastaaPoista
 3. Enkelistä niin tiedä, mutta Fanilukijalle oikein ihanaa uutta vuotta!

  Lasis, ehkä se on tämä ikä tosiaan, mutta ajattelen jokaisen päivän olevan uusi mahdollisuus. Vaikka toki silläkin on tärkeä merkityksensä, että tekee kuluneen vuoden tilinpäätöksen ja toivottaa uuden tervetulleeksi. Olen parikymppisenä sattuneen läheltä piti tilanteen jälkeen suhtautunut melkoisella varauksella raketteihin ja tähän "juhlintaan". Lupauksia en ole tainnut koskaan antaa. Ainakaan uuden vuoden lupauksia. :D

  VastaaPoista